top of page

מה ההבדל בין מולטי אינוורטר ל-vrf

שתי מערכות המיזוג הבולטות ביותר בשנת 2021 הן מערכת מיזוג מולטי אינוורטר ומערכת מיזוג vrf. רבות נאמר על כל אחת מהמערכות האלו בנפרד ועל שתיהן גם יחד, אבל בסופו של דבר אנשים רבים לא מבינים מהו ההבדל בין שתיהן. היות ומדובר על שתי מערכות שהן אכן מאוד דומות, אבל עדיין קיים ביניהן שוני מסוים, כדאי שנבין היום אחת ולתמיד מה ההבדל בין מולטי אינוורטר ל-vrf.


נקודות הדמיון בין מולטי אינוורטר ל-vrf


נתחיל מלדבר דווקא על הדברים הדומים בין שתי מערכות המיזוג הנפלאות האלו. כאשר מסתכלים על נקודות הדמיון, ניתן להסיק אותן מתוך דבר אחד ברור – מדובר כאן על שתי מערכות שמבוססות על הטכנולוגיה המתקדמת ביותר של המאה ה-21. היות ומשנה לשנה נוצרות עוד ועוד פריצות דרך חדשות בעולם המיזוג, שתי המערכות האלו הן אלו שנהנות מפריצות הדרך הללו, ומעמידות היום פתרון מיזוג לא פחות ממושלם עבור האנשים המשתמשים בהן.


נקודת הדמיון הראשונה בין מולטי אינוורטר ל-vrf קשורה בצריכת החשמל הנמוכה שלהן. שתי המערכות האלו חוסכות בחשמל בצורה דרמטית, כך שגם במידה והמזגן פועל במשך שעות ארוכות לאורך היום, הדבר לא יתבטא בחשבון חשמל עצום ומפתיע. לא רק זה, צריכת החשמל הנמוכה שומרת גם על איכות

הסביבה, וגורמת לכדור הארץ להתמודד עם הרבה פחות חומרים מזהמים.


כל אחד ומה שטוב לו


נקודת דמיון נוספת בין מולטי אינוורטר ל-vrf קשורה בכוונון מעלות המזגן – פעולה שיכולה להיעשות בכל חלל בנפרד. אם עד עכשיו התרגלתם שכל הבית עומד על טמפרטורת מיזוג אחידה, הרי שעם שתי המערכות האלו אתם יכולים להנות מחלל מסוים שעומד על 20 מעלות, ועל חלל אחר שעומד על 25 מעלות.


אז מה ההבדל בין מולטי אינוורטר ל-vrf?


אחרי נקודות הדמיון האלו, שכמותן קיימות עוד רבות, הגיע הזמן לדבר על ההבדל בין שתי המערכות. אם כן, ניתן להבחין בכך שמדובר כאן בעיקר על הבדל שקשור במערכת עצמה, מבחינה פיזית. אם מערכת vrf יכולה לקרר חללים גדולים מאוד, כמו בנייני משרדים למשל, אזי מערכת מולטי אינוורטר מתאימה לחללים קטנים יותר. פנו אלינו ונוכל לייעץ לכם על המערכת המתאימה לכם.


bottom of page